Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΒΑΒΥΛΟΥΣΩΝ ΒΙΟΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Βαβύλων και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαβύλων Παναγία Κρήνα, διοργανώνουν από τις 27 Αυγούστου μια ιστορική και λαογραφική έκθεση φωτογραφίας, που αποτυπώνουν στο πέρασμα του χρόνου μέσα από τα πρόσωπα που εικονίζουν την ιστορία των Βαβύλων.

Περισσότερες από 1500 φωτογραφίες συγκεντρώθηκαν με μέριμνα του Ιερέα του Χωριού, πατέρα Μαστρογιαννάκη και της Ι. Ζαννίκου και εκτέθηκαν σε
ειδικά διαμορφωμένο χώρο στους Βαβύλους. Παράλληλα στο χώρο της έκθεσης αναβιώνει με ζωντανά πρόσωπα ο παραδοσιακός γάμος, ενώ έξω αναβιώνει και η παραδοσιακή μπουγάδα της νοικοκυράς των αρχών του περασμένου αιώνα. Η έκθεση φωτογραφίας θα διαρκέσεις έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Στην κάμερα της ChiosPress μίλησε ο Πατήρ Μαστρογιαννάκης και κα. Ζαννίκου, περιγράφωντας με κάθε λετπμέρεία την έκθεση και την αναβίωση των παραδόσεων του χωριού. Στην αναβιώσή τους βοήθησαν οι Βασίλης και Κωνσταντίνα Καλαργυρού, η Ισιδώρα-Ευγενία Λένη, η Πλουμή Γεωργούλη και οι Φωτεινή και Ελεονόρα Μωυσάκη.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Ακολουθείστε τους παρακάτω συνδέσμους και δείτε τα video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου